Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
śmietana 3 łyzki
czosnek 1 ząbek
ketchup 5 łyżek
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 (posiekany)
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana twarogiem

Z papryki odciąć końcówki od strony łodygi i usunąć gniazda nasienne. Ser przegnieść przez praskę, wymieszać ze śmietaną, ketchupem, rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Farszem napełniać papryki, przykryć odciętą końcówką, skropić oliwą. Wstawiać do piekarnika i piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.12.2013 21:03
bardzo smaczne połączenie
Seba 12.09.2012 08:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak