Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 400 g
biały barszcz 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 0,5 kg
kiełbasa 200 g
śmietana 0,5 szkl
sól
pieprz
majeranek
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Kości opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą.
Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę, dodać do wywaru , gotować.
Cebulę obrać pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu.
Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć dodać z cebulą do zupy.
Gdy ziemniaki są miękkie, rozrobić barszcz z torebki z niewielką ilością zimnej wody, wlać do gotującej się zupy.
Śmietanę rozprowadzić gorącą zupą, wlać do zupy, dodać przyprawy, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 15.05.2011 20:30
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak