Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podsmażane pierogi z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
sól
Nadzienie:
twaróg 1 kost.
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: podsmażane pierogi z serem

z mąki,szczypty soli i wody zagnieść ciasto uformować kulę i odstawić,następnie przygotować nadzienie twaróg zemleć lub rozgnieść widelcem dodać cukier waniliowy,cukier puder,żółtko i wszystko dokładnie wymieszać rozwałkować cienko ciasto wycinać koła i na środek nakładać nadzienie po czym dokładnie sklejać brzegi ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy od zagotowania się i wypłynięcia gotować ok.5min.po czym wyjąć łyżką cedzakową osączyć,na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pierogi na złoty kolor,podawać z cukrem lub gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.02.2014 21:23
Podsmażane najlepiej smakują.
dorotka0000025 11.10.2013 12:08
smakowicie wyglada
Grazyna0211 12.05.2013 14:49
bardzo smaczne i takie chrupiące
Wacław 12.03.2013 09:29
pyszne,aż ślinka leci :)
Wafelek2601 16.06.2011 00:31
ale smaczne
owca441 12.06.2011 11:14
przepyszne
teresa18 24.03.2011 19:35
ale narobiłaś mi smaku
MAR3STA 12.02.2011 19:49
pyszne pierożki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak