Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
ogórek kiszony 1-2 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka ugotować następnie przekroić na pół i wyjąć delikatnie żółtka. Wymieszać je z majonezem i jogurtem, dodać pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego. Cebulę pokroić w kosteczkę a następnie sparzyć ją wrzątkiem. dodać posiekaną natką pietruszki i rozdrobnionego tuńczyka. Powstałą masą napełniać białka jajek. Wierzch udekorować musztardą francuską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 30.08.2011 20:44
pycha
rosik93 18.02.2011 22:12
Z tuńczykiem uwielbiam
kochanyptysiu 14.02.2011 22:32
uwielbia faszerowane jajka!
iwa643 12.02.2011 12:21
pyszne
krzyniu1984 12.02.2011 11:26
fajny pomysł
aginaa 12.02.2011 09:58
pyszne
Monika193
Monika193 12.02.2011 09:05
Bardzo lubię takie jajka
agnieszka214 12.02.2011 06:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak