Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik bez pieczenia

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30 dkg
masło 10 dkg
Masa serowa
śmietanka 22% 300 ml
czekolada gorzka 3/4 tabliczki
cukier puder 5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
masło
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 50 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik bez pieczenia

Na początek smarujemy tortownicę masłem,kruszymy herbatniki i mieszamy z wcześniej roztopionym i przestudzonym masłem,wylepiamy nimi dno tortownicy,odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce.Sr utrzeć na jednolitą masę ze stopniowo dodawanymi cukrem pudrem,sokiem z cytryny oraz śmietanką.Następnie moczymy żelatynę w niewielkiej ilości wody a gdy napęcznieje rozpuścić nad parą,dodajemy ją do masy serowej i dokładnie wszystko mieszamy i wlewamy do tortownicy.Czekoladę roztopić,gdy przestygnie wylać ją na sernik i rozprowadzić widelcem .Wstawiamy do lodówki na około 4 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 22.01.2012 21:04
pyszny
Krystyna32 18.05.2011 08:57
super
Marta98 16.03.2011 20:27
super
Daria14 14.02.2011 09:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak