Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem kokosowo-pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 3 szt
żółtko jajek 3 szt
miód 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
Biszkopty 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem kokosowo-pomarańczowy

z wyszorowanej i sparzonej 1 pomarańczy zetrzeć skórkę, ze wszystkich wycisnąć sok, dodać do niego skórkę, żółtka, miód i wiórki. Zmiksować na gładką masę, przełożyć do rondelka i ustawić na garnku z gotująca wodą, ubić na parze, aż krem zgęstnieje, rozlać do pucharków, do każdego włożyć biszkopta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.02.2011 00:07
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak