Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle czeskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 150 g
mleko 1 szklanka
mąka 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: knedle czeskie

12dag czerstwej bułki pokroić w kostkę boczek pokroić i stopić dodać bułkę wysuszyć grzanki z mąki 20g drożdży 1 jajko mleko przygotować ciasto odstawić do wyrośnięcia ciasto połączyć z grzankami wyrobić i zostawić do ponownego wyrośnięcia i potem formować knedle gotować ok.15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 10.11.2011 08:24
super
jola1512 02.04.2011 23:21
chyba pyszne
ewelinapstrucha 20.09.2010 10:07
pychota
ewelinapstrucha 20.09.2010 10:06
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak