Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
mleko 1 szkl
cukier puder 1/2 szkl
smietana 18% 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretkowy deser

Galaretki rozpuścić oddzielnie, każdą w szklance wrzącej wody, schłodzić, by zastygły. Żelatynę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, połączyć z gorącym mlekiem, zagotować, dodać cukier puder, ostudzić. Mleko połączyć ze śmietaną. Zastygłe galaretki pokroić w kostkę, wymieszać, włożyć do małej keksówki, zalać stygnącym mlekiem ze śmietaną, schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.02.2011 00:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak