Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
margaryna 25 dag
śmietana 12% 1 szkl
jaja 2 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
mleko 1 3/4 szkl
galaretka 2 szt typu śnieżka:

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z kremem

Z mąki, margaryny, śmietany i 1 jajka oraz szczypty soli zagnieść ciasto, włożyć na godzinę do lodówki. podzielić na kilka części, rozwałkować kawałki na prostokąty, pociąć nożem na paski o szerokości 1-2 cm. Metalowe foremki do rurek posmarować olejem, nawijać paski ciasta, po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 25 minut w 180 stopniach, wyjąć i wystudzić. galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić. Śnieżki ubić na sztywno z mlekiem, dodać tężejącą galaretkę, ubić, szprycą nakładać krem do rurek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 23.02.2011 01:06
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak