Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy do schabu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płyn z marynaty pikantnej 1/2 litra
mąka kartoflana 2 łyżki
schab 10 szt.
polędwiczki wieprzowe 10 (duszone)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy do schabu

Uduszony schab macerowany w pikantnej marynacie z dodatkiem czosnku, oliwy z oliwek, papryki i majeranku wyjąć z patelni, uzupełnić płyn do 1/2 litra i zagotować. Mąkę kartoflaną wymieszać w małej ilości wody i wlać do sosu, gotować tak długo aż uzyskamy odpowiednią gęstość. Ze schabu odkrawamy plastry cm grubości, polędwiczkę kroimy w plasterki i dodajemy do sosu. Podawać z kartoflami lub z makaronem np. Penne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak