Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 25 dkg
masło 15 dkg
jabłka 1/2 kg
jaja 6 sztuk
grysik 6 łyżek
cukier 30 dkg
proszek do pieczenia 1 opakowanie
Polewa:
cukier 4 łyżki
woda 3 łyżki
masło 1/8 kostki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i makiem

mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Jabłka utrzeć na grubych oczkach. Dodać do maku. Dodać żółtka, roztopione masło, grysik i proszek do pieczenia. Ubić pianę i wymieszać z resztą składników. Piec ok. 1 godziny.
Polewa: cukier, wodę, masło i kakao zagotować aż zgęstnieje. Polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 25.05.2011 22:23
Smaczne ciasto!
Iwona51
Iwona51 20.02.2011 11:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak