Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
jajko 6 szt
masło 5 dag
szczypiorek usiekany 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
kostka rosołowa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jajkami

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem kostki rosołowej. Następnie wymieszać z masłem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Przyprawiony ryż wyłożyć do naczynia żaroodpornego. W ryżu zrobić 6 zagłębień, wbić do każdego jajko, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni, piec do ścięcia się jajek. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z żółtym serem utartym na tarce o drobnych otworach. Wstawić do piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.11.2012 01:00
Ciekawe połączenie, nie jadłam jeszcze taki przygotowanego ryżu.
Iwusia 04.06.2012 23:25
mniam
Monika193
Monika193 18.09.2011 10:09
super
Ania67 02.04.2011 13:49
Na pewno skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak