Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwukolorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka
skórka z cytryny 1 szt
olej 9 łyżek
woda 3 łyżki
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwukolorowa

Jajka ubić na pianę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, potem dodać skórkę z cytryny, wodę i olej, miksować do uzyskania gładkiej masy. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy keksowej wlać większość ciasta, do reszty dodać kakao i łyżeczkę wody, wymieszać, polać po wierzchu ciasta w formie. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec przez około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 27.02.2011 15:40
dawniej tez taką robilam:) później po porcjowaniu są taki fajne wzorki w środku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak