Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek grillowany z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
papryka do smaku
sól do smaku
boczek wędzony 30 parzony

Przepis i sposób przygotowania na: boczek grillowany z cebulą

Cebule obrać i pokroić w pół talarki. Boczek pokroić w plastry. Na patelni grillowej poukładać plasterki boczku, doprawić papryką, powoli rumienić, aby wytopił sie tłuszcz. Boczek wyciągnąć. Na tłuszczu pozostałym po wytopieniu, dusic cebulę, doprawić solą aby puściła sok, w zależności od tego jaka lubimy, robimy szklistą lub smażymy na złoto. Przekładamy do miseczek i podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 12.02.2011 18:54
pychotka
Jolanta_P-S 11.02.2011 19:52
ja jestem z gr. krwi O, najstarsza grupa- myśliwi tak mają- mięso to podstawa;)
pacpaw 11.02.2011 19:01
uwielbiam takie konkretne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak