Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki w puszce w zalewie 2 puszki
jogurt naturalny 200 ml
śmietana kremowa 30% 100 ml
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem mandarynkowy

Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Mandarynki przelej razem z zalewą do naczynia, dolej jogurt, miksuj blenderem przez chwilę, następnie dodaj żelatynę i wymieszaj, rozlej masę do pucharków i wstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Śmietanę kremówkę wlej do naczynia, dodaj cukier puder i ubij mikserem na sztywna pianę, udekoruj nią krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 29.01.2012 17:38
pycha
Roman5 23.02.2011 01:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak