Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
koperek 1 łyżka
pietruszka siekana 1 łyżka
jaja 4 szt
czerstwe kajzerki 2 szt
mleko 1/2 szkl
kwaśna śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z suszonych grzybów

Grzyby moczyć kilka godzin, po czym ugotować je, wystudzić i posiekać. Na łyżce masła poddusić posiekaną cebulę, dodać grzyby, koperek i pietruszkę. Bułki namoczyć w mleku, rozdrobnić. Łyżkę masła utrzeć z żółtkami, dodać namoczone bułki, śmietanę i podsmażone grzyby. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą. formę do pieczenia wysmarować masłem, posypać bułką tartą, przelać budyń, i wstawić na godzinę do gorącej kąpieli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 22.02.2011 04:04
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak