Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie pikantnej do mięsa i drobiu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 op.
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
papryka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie pikantnej do mięsa i drobiu

Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć schab, obsypać całym opakowaniem marynaty pikantnej do mięsa, solą, papryką i majerankiem. Posmarować oliwą z oliwek, pędzelkiem dokładnie rozprowadzić całość przypraw. Schab włozyć do naczynia żaroodpornego i wstawić na całą noc do lodówki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, opiec schab z obu stron. Do naczynia w którym macerowało się mięso wlać 1/2 litra wrzącej wody, wymieszać z resztkami marynaty i zalać podpieczone mięso. Dusić 40 minut, obracając schab po 20 minutach. Z płynu zrobić sos pieczeniowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 07.03.2011 09:55
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak