Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z kremem czekoladowym i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 2 szt
mleko 2 szkl
mąka 2 szkl
olej 6-7 łyżek
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 lyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
krem czekoladowy
śmietana ubita z odrobina cukru pudru

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z kremem czekoladowym i bitą śmietaną

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę wraz z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego. W innej miseczce umieścić żółtka, mąke, mleko, olej, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie połączyć, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie powoli dododać ubite białka. Delikatnie połączyć. Nagrzaną gofrownicę posmarować tłuszczem, np. olejem w sparyu i nalewać porcję masy. Po upieczeniu każdego gofra posmarować kremem czekoladowym i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.02.2011 21:13
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak