Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupka pieczarkowo - grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
grzyby suszone parę szt
cebula
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupka pieczarkowo - grzybowa

Grzybki suszone najpierw myjemy potem zalewamy wodą i gotujemy 30 minut. Odstawiamy aż wystygną . Pieczarki myjemy kroimy w paseczki dusimy z cebulką pod przykryciem . Troszkę solimy . W garnku wstawiamy wodę a jak się zagotuje to wrzucamy kostkę, sam wywar grzybowy , a grzyby ugotowane kroimy drobno też wrzucamy , następnie też dodajemy te pieczarki z cebulką , całość doprawiamy solimy , pieprzymy świeżym pieprzem , na koniec zabielamy śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.02.2013 18:39
lubię taką
smakoszek 08.06.2012 19:14
PYSZNA TEŻ LUBIĘ
Edyta38 15.04.2011 16:39
mniam mniam palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak