Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba wieprzowa z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 0,5 kg
cebula 2 szt
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba wieprzowa z cebulką

Wątrobę umyć i oczyścić z wystających żyłek. Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju(smaże około 15 minut). W międzyczasie cebulę pokroić w piórka i smażyć na drugiej patelni, także z dodatkiem oleju. Cebulę smażę, aż się zeszkli. Trzeba pamiętać o tym, aby po pewnym czasie przewrócić wątróbkę na drugą stronę- ja zawsze wtedy dziurawie ją widelcem, aby coś z niej wypłynęło. Wtedy także dodaję cebulę i posmażam wszystko razem na małym ogniu. Solę i pieprze do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 30.03.2011 12:06
Od czasu do czasu można zaszaleć :) Teresa zawsze olej można zastąpić masłem :)
teresa18 11.02.2011 21:12
lubię, ale ile w tym cholesterolu!
bami 11.02.2011 17:34
Mjami, wątróbka dobra rzecz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak