Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
rodzynki 2 łyżki
cukier 1,5 łyżki
dżem 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z rodzynkami

Z jabłek wydrążamy środek, ale pozostawiamy cały spód. Do każdego dajemy odrobinę cukru i rodzynek oraz łyżkę dżemu. Upiec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Polać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.05.2011 10:16
uwielbiam takie jabluszka
Rybciia 14.05.2011 22:24
na deser świetne
bernadetta2 11.04.2011 11:16
smaczne
Motorek 08.04.2011 23:42
pycha
suzana 11.02.2011 17:22
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak