Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
ziemniaki 1 kg
cebula 1
sól
pieprz
twaróg 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Ciasto na pierogi znajduje sie w mojej ksiedze. Farsz robimy z ugotowanych ziemniakow, ktore przeciskamy przez maszynke, cebulke w kostke podsmazamy. mieszamy ziemniaki z serem i cebulka, przyprawiamy. Jeszcze raz przeciskamy przez maszynke. Taski farsz nakldamy na powycinane kolka, zlepiamy i gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 13.05.2012 11:33
uwielbiam pierogi
bami 11.02.2011 17:35
Ruskie pierożki...mjam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak