Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
por 2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z porów

Masło roztopić, wrzucić na nie pokrojone w krążki pory, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Przetrzeć przez sito. Dodać do gotującego się bulionu, wymieszać z żółtkiem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 31.10.2011 10:54
pycha
suzana 11.02.2011 17:23
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak