Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga na patyku w paprykowym szlafroku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 500 gram
papryka konserwowa 3 szt
czosnek 2 ząbki
cytryna 1/2 szt
sól
kurkuma 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na patyku w paprykowym szlafroku

Filety z pangi pokroic w kostke, natrzec sola, chilli i skropic sokiem z cytryny. Z 3 lyzek oliwy, kurkumy i przecisnietego przez praske czosnku zrobic marynate, dodac do niej pokrojona w kostke i roztarta widelcem papryke. Wlozyc rybe i marynowac ok 2 godziny. Po tym czasie wyjac z lodowki i nadziewac na patyki do szaszlykow. Smazyc na grilowej patelni ok 15 minut. Podawac z bagietka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 28.06.2012 22:54
Cóż za nazwa :)
iga2 08.03.2011 14:59
pysna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak