Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagiatelle z bekonem i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 gram
boczek wędzony 200 gram
pomidory w puszce 1 szt
czosnek 3 zabki
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
parmezan
natka pietruszki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: tagiatelle z bekonem i pomidorami

Makaron ugotowac wedlug zalecen na opakoaniu. Na patelni rozgrzac lyzke oiwy,podsmazyc pokrojony w kostke boczek podsmazyc posiekany czosnek i pokrojona w kostke cebulke. Gdy sie wszystko zeszkli dodac koncentrat pomidorowy i troche podsmazac. Dodac pomidory i dusic ok 5 minut. Dodac smietane i natke pietruszki. Na patelnie dodac ugotowany makaron.Mieszac przez chwile tak aby caly makaron byl oblepiony w sosie. Nakladac na talerzyki i posypac startym parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 21.10.2011 13:12
wygląda smacznie
ana00 05.10.2011 13:20
musi być smaczne
Edyta38 07.05.2011 16:21
smacznie wyglada
Dorota59 21.02.2011 09:47
ślinka leci
kochanyptysiu 11.02.2011 22:16
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak