Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
cebula 1 szt.
mięso mielone 50 dag
sos słodko-kwaśny 400 g
przecier pomidorowy 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
zioła 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
ser gouda 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa

Ryż ugotować. Sos wymieszać z przecierem. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Formę do zapiekania wysmarować cienko olejem, wyłożyć 1/2 ryżu, 1/2 warstwę mięsa, 1/2 sosu i znów ryż, mięso i sos. Obsypać przyprawami, ułożyć ser. Piec w 180*C, aż ser się roztopi ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak