Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ze szpinakiem i ricotta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 gram
ricotta 250 gram
parmezan 100 gram
jaja 2 szt
mąka 250 gram
woda letnia 1 szklanka
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ze szpinakiem i ricotta

Umyty szpinak włożyc do garnka i gotowac ok 4 minuty az zwiednieje.Ricotte włożyc do miski i rozetrzec widelcem.Szpinak posiekac i dodac do sera.Dodac jaja, 50 gram parmezanu i doprawic sola.
Z mąki i wody zrobic ciasto na pierogi, dodac szczypte soli. Rozwalkowac. Wycinac kola i ukladac na nic mase serowo-szpinakowa.Dokladnie zlepic by sie nie rozlecialy. Gotowac w osolonej wodzie przez ok 10 minut. Podawac polane smietana i posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 06.04.2011 08:37
extra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak