Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
drożdże 5 dkg
jajko 2 szt
mleko 1,5 szklanki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Drozdze rozcieramy z odrobiną ciepłego mleka i łyżeczką mąki.odstawiamy w ciepłe miejsce przykrywamy ściereczką i czekamy ok 5 min aż wyrośnie.Następnie wlewamy do miski z mąką resztę ciepłego mleka,rozstrzepane jajka z solą oraz wyrośnięte drożdże.Ciasto dobrze wymieszać powiino mieć konstystencję śmietany.Odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka minut.Ciasto nakładamy na patelnie rozgrzaną olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/HerLife 08.09.2011 09:10
Wglądają rewelacyjnie =]
Anna169Hosz 30.07.2011 21:35
Smaczne.
jeta72 23.06.2011 21:19
pycha, dawno już nie robiłam
teresa18 10.04.2011 08:48
pyszne
Teresa19 15.03.2011 10:50
Pięknie wyglądają i dobrze smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak