Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mietowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekana mięta 3 listki
biały cukier 1 łyżka
ocet 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mietowy

Wymieszać miętę z cukrem, najlepiej w naczyniu, w którym sos będzie podawany. Zalać wrzątkiem, tak aby zakrył całość. Pozostawić do momentu, w którym cała mięta osiądzie na dnie. Dodać ulubiony ocet. Do serwowania podać z mała łyżeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 28.03.2011 09:32
mniam, mniam
patusia 11.02.2011 14:32
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak