Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos prowansalski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 300 ml
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos prowansalski

Bulion zagotować. Dodać pokrojoną w talarki i podsmażoną na oleju cebulkę oraz roztarty czosnek z solą i koncentrat pomidorowy. Razem dusic przez 15 minut, po tym czasie przetrzeć przez sito. Dodać posiekane świeże zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak