Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2 szt.
marchew 2 szt.
wywar z kurczaka 2 l
śmietana 18-procentowej 200 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pietruszka zielona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

W wywarze gotujemy marchewkę aż zmięknie. Dodajemy sok z cytryny, zagotowujemy (soku dodajemy według uznania, tak by zupa była odpowiednio kwaśna). Następnie w miseczce rozrabiamy smietanę z niewielką ilością gotującego się wywaru i wlewamy całość do zupy. Ponownie zagotowujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy posypaną po wierzchu pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 09.02.2012 07:44
nigdy nie jadłam takiej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak