Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste ziemniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste ziemniaczki

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na połówki. Wrzucamy do garnka z osolonym wrzątkiem i gotujemy aż będą średnio miękkie.
Odcedzamy i odparowujemy, żeby nie były zbyt mokre.
Na talerzu lub w misce mieszmy: bułkę tartą, paprykę słodką, zioła, odrobinę pieprzu i soli. Wsypujemy do tego ziemniaczki i dokładnie obtaczamy.
Następnie wykłądamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.08.2011 10:12
pycha,fajny przepis,takich jeszcze nie jadłem !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak