Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz marynowany z salami i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok i skórka z limonek
salami 4 plastry
mozzarella 4 plastry
pomidor 8 plasterków
dorsz 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz marynowany z salami i mozzarellą

Rybę umieścić w naczyniu, każdy filet polać sokiem z limonki i posypać startą skórką. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę (lepiej na kilka godzin).
Nagrzać piekarnik do temp 180stC. Filety piec pod przykryciem około 15-20 minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika. Na każdym filecie położyć plaster salami. Wstawić naczynie do piekarnika, zapiekać 1-2 minuty, aż salami będzie chrupkie.
Wyjąć, na każdym filecie położyć plasterek mozzarelli i dwa plasterki pomidorów i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 1 minutę.
Doprawić pieprzem, podawać gorące, ułożone na porcji ryżu. Ryż polać częścią sosu pozostałego z pieczenia ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak