Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja nadziewane musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj 5 szt
masła 1 łyżka
musztardy 2 łyżki
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
chleb 10 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja nadziewane musztardą

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka i odłożyć.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu. Żółtka, cebulę, bułkę zemleć, dodać musztardę, posiekaną natkę, sól, pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Nakładać nadzienie w białka nadając połówką kształt całych jaj. Chleb obrać ze skórki, krajać na cieniutkie kromeczki długości i szerokości jaj. Na chlebie układać jaja, przybrać żółtym serem i sezonowymi barwnymi dodatkami.
Podawać na szklanym półmisku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak