Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas na barszczyk czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
chleb razowy 1 kromka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas na barszczyk czerwony

Buraki obrać, pokroić w plastry. Włożyć do garnka. Dodać przyprawy i chleb. Zalać trzema szklankami przegotowanej ciepłej wody. Odstawić na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak