Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schab z pieczarkami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pieczarki 40 dag
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schab z pieczarkami i serem

Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka. Posypać solą i pieprzem. Zanurzać każdego kotleta w roztrzepanym jajku, nastepnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżce oliwy.
Na każdego schaba wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykryć plastrem sera.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem.
Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.10.2016 13:13
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak