Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
cebula 1 szt.
woda 1 szklanka
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

Schab pociąć na kotlety. Rozbić tłuczkiem (jak na schabowe). Posypać solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Włożyć pokrojoną w plastry cebulę. Zeszklić. Włożyć na patelnię mięso. Podlać wodą (można bulionem). Dodać ziel angielskie, pieprz i listek laurowy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 17:37
też tak robię, są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak