Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki pod serową kołderką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2 szt.
żółty ser 1 plaster
parmezan starty 2 łyżki
pietruszka zielona 2 szt.
olej 1 łyżeczka
papryka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki pod serową kołderką

Parówki obrać z osłonek, przeciąć na pół, spiąć wykałaczkami.
Podsmażyć z jednej strony na rozgrzanym oleju na patelni.
Przewrócić na drugą stronę, przykryć plastrem sera. Z parmezanu zrobić czuprynki, a z papryki kokardki. Smażyć jeszcze chwilę pod przykryciem, aż serek się roztopi. Udekorować nacią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 22.07.2011 08:53
coś dla mojego synka :)
agnieszka189 01.03.2011 08:48
Hahaha, szałowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak