Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z owczym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 300g
czosnek 1 ząbek
sól
oliwa 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pomidory 2
wywar z mięsa 250ml
pieprz
ser owczy 60g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z owczym serem

Cebulę kroimy na cienkie plasterki. Czosnek rozgniatamy z solą i podduszamy na oliwie. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Pomidory rozgniatamy i dodajemy do cebuli, zalewamy wywarem. Gotujemy na niewielkim ogniu przez 20min. Rozgrzewamy piekarnik dom 200 stopni. Pieczywo kroimy w drobną kostkę. Zupę doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy pieczywem. Bryndzę rozkruszamy, posypujemy nią zupę i zapiekamy w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 12.02.2011 18:15
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak