Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak miodowo-musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 10 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
paryka ostra

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak miodowo-musztardowy

Miód, musztardę, oliwę, pieprz i ostrą paprykę mieszamy razem do uzuskania jednolitej konsystencji.

Posolone udka kurczaka obtaczamy dokładnie w miodowo-musztardowym sosie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (lub całą noc).

Piekarnik nagrzewamy do 180 C i wstawiamy kurczaka. Pierwsze 40 minut pieczemy pod przykryciem (np z folii aluminiowej) a kolejne 40-50 minut bez przykrycia by kurczak trochę się zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.02.2011 19:19
U mnie kurczak też chodliwy.
teresa18 17.02.2011 17:18
uwielbiam kurczaka w różnych odsłonach
Koper 16.02.2011 16:57
musi wyjść pyszny
aguus 11.02.2011 14:11
z miodem i musztardą... koniecznie muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak