Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 2 szt
ciasto naleśnikowe 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
natka posiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kania w cieście

Kanię oczyścić i pokroić w paski o szer. 3 cm. Rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Ciasto naleśnikowe doprawiamy solą i pieprzem. Grzybowe paski maczamy w ciescie i smażymy na lekko złoty kolor. Wyłożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć z tłuszczu, przed podaniem posypać delikatnie natką.

* Nie można ich przesmażać, gdyż nie będzie czuć smaku grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 17.04.2012 19:31
tak zrobione by mi smakowały
barbara11561 28.03.2011 19:22
nie jadłam??
IZABELA29 11.02.2011 10:41
warto sprobowac
IZABELA29 11.02.2011 10:41
warto sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak