Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • jajka

    3 szt
  • masło

    2 łyżki
  • głowka kapusty

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować, ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać kapustę, sól, pieprz, wymieszać i dusić pod pokrywką 15 minut. Przygotować dość twarde ciasto, cienko rozwałkować, odstawić do przeschnięcia, pokrajać na łazanki, ugotować w słonej wodzie, odsączyć na sitku, dodać 1 łyżkę masła, wymieszać. Wysmarować masłem rondel, ułożyć warstwami łazanki i kapustę, obłożyć kawałkami masła i zapiec w piekarniku.
Podawać jako oddzielne danie wigilijne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

19.11.2012 16:30
bardzo smaczne i sycące danie w sam raz na zimowy obiad

Jodaj

26.10.2012 11:33
bardzo lubię łazanki :)

Katarzyna99

14.05.2011 00:23
fajny!

Katarzyna99

11.05.2011 01:14
pycha!

Izka192

22.02.2011 13:21
mam dzisiaj na obiad,mniam:)

Adamorek

22.02.2011 02:15
coś w składnikach brakuje np. cebula nie jest wymieniona

msmariusz

08.02.2011 18:42
ciekawy pomysł

jolaxa

25.10.2010 13:40
super

buksiak12

02.09.2010 09:48
bardzo ciekawy przepis

buksiak12

02.09.2010 09:48
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat