Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa kakaowa do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
margaryna do ciast 1 kostka
jajko 3 szt.
kakao 3 łyżki
olejek waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: masa kakaowa do tortu

Margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao i gotować aż cukier się rozpuści. Masę przestudzić. Dodawać do masy po 1 jajku i cały czas miksować aż masa zgęstnieje. Smarować nią biszkoptowe spody, lub przekładać nią ciasto \"murzynek\"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak