Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z marynowanymi borowikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej rzepakowy 1 szkl.
pieprz do smaku
borowiki 1 słoiczek
ogórek 3 szt.
śledzie 5 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z marynowanymi borowikami

Śledzie wymoczyć, ściągnąć skórę, wyciągnąć ości, pokroić na małe kawałki doprawić pieprzem. Cebulę, marynowane borowiki i ogórki konserwowe drobno posiekać i wymieszać. W dużym słoiku układać warstwowo śledzie i mieszankę cebulowo-grzybowo-ogórkową. Kiedy słoik będzie prawie pełen, zalać olejem do 3/4 wysokości słoja, dopełnić zalewą octową z grzybów. Słój zamknąć, odstawić na jeden dzień do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 13.03.2011 15:12
super lubie sledzie
bejciu24 12.02.2011 18:53
ciekawy przepis
Jolanta_P-S 11.02.2011 19:45
nigdy nie postały dłużej niż 2 dni, tydzień bym zaryzykowała ale dłużej nie
pacpaw 11.02.2011 19:11
takie śledziki są do spożycia tylko następnego dnia czy mogą postać dłużej np. tydzień lub miesiąc?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak