Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 600g
cebula 1
masło 1 łyżka
zaprawa do sosów 1 łyżka
śmietanka 150g
sól
pieprz
jaja 2
maślanka 250ml
mąka 130g
sól
proszek do pieczenia szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kapustą

Kapustę kroimy w paski, a cebulę w kostkę. Następnie podduszamy je na maśle. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dusimy pod przykryciem. Sos zaprawiamy zaprawką i dodajemy natkę. Składniki na naleśniki należy rozmieszać tak, aby powstało gęste ciasto. Smażymy naleśniki, kładziemy na nie warzywa i należy je zrolować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 21.05.2011 18:19
chyba jednak wole naleśniki na słodko
Babciagramolka 11.02.2011 10:18
Nie robiłam z takim farszem - warto by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak