Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kurczaka 1 litr
szczaw 15 dag
szpinak 15 dag
zakiszony żur 1 szklanka
smietana 18% 4 łyżki
koperek
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia

Szpinak i szczaw siekamy zalewamy rosołem tylko gorącym , i chwilkę gotujemy , potem miksujemy i łączymy z żurem. Z powrotem wstawiamy na ogień i zagotujmy , doprawmy do smaku , dodajmy koperek posiekany i na koniec kładziemy kleksika na środku śmietaną , po rozlaniu do miseczek dodajemy po ćwiartce jajku albo połówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.09.2012 00:46
lubię
Kate131 08.02.2012 09:37
świetna zupa
ElizaT 11.02.2011 10:06
świetna ! już sobie wyobrażam jak wygląda ! będę robiła ją.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak