Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 200 g
kiełbasa 2
kości wołowe
włoszczyzna 1
ziemniaki 5
kostka rosołowa 1
ziele angielskie
pieprz
Majeranek suszony Prymat
groch 250 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka

Boczek, groch i kosci wolowe gotujemy z wloszczyzna. Boczek wyjmujemy podsmazamy na patelni, pokrojony w kostke. Dodajemy do zupy ziemniaki pokrojone w kostke. Dodajemy kostek rosolowa, ziele, pieprz, lisc laurowy. Na koncu dodajemy majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 10.03.2012 16:59
smacznie wygląda
IlonaAlbertos 25.02.2012 01:57
Uwielbiam grochówkę.
aleksa123 28.12.2011 12:14
uwielbiam szczególnie zimą
aleksa123 28.12.2011 12:14
uwielbiam szczególnie zimą
bernadetta2 24.05.2011 09:19
cie
gosia47-47 14.05.2011 20:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak