Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna polewka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 l
żółtko jajek 4
cukier 4
Goździki całe Prymat kilka
cynamon
śmietanka 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna polewka

Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Piwo wlewamy do rondla i zagrzewamy dodając goździki i cynamon. Należy uważać aby nie zawrzało. Gorące piwo wlewamy pomału do ubitych żółtek, stale mieszając. Podgrzewamy i dodajemy śmietankę, mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 11.02.2011 09:48
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak