Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szczawiowo-ziemniaczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 25 dag
ziemniaki 50 dag
masło 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
cukier
sól
woda 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szczawiowo-ziemniaczany

Listki szczawiu tylko bez ogonków dusimy na masełku , dodajmy odrobinę wody , ziemniaki obieramy , pokroic i zalać wodą dodajemy przyprawę uniwersalną albo kostkę warzywną i gotujemy 15 minut . Potem dodajemy uduszony szczaw i jeszcze chwilkę pogotować , zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy, zabielić śmietaną , doprawić cukrem i solą , możemy też dać pieprz świeżo zmielony . Na koniec posypać zieleniną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.05.2012 20:30
pychotka;)
ElizaT 11.02.2011 10:07
Niezły musi być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak