Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 20 dag
ser camembert 1 krążek
śmietana 18-procentowa 200 g
pieczarki 40 dag
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po francusku

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku. Ser pokroić i dodać do pieczarek. Podlać niewielką ilością wody i mieszać, aż ser się rozpuści.
Sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować. Polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.08.2011 08:58
pycha
Anna146 30.07.2011 15:48
Brzmi pysznie
Grazyna0211 25.02.2011 18:19
pieczarki i camembert dobre połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak